onsdag den 11. januar 2012

Befolkningen skal engageres i udviklingsbistanden

Udviklingsminister Christian Friis Bach (R) vil nu give borgerne direkte mulighed for at påvirke udviklingsbistanden.

Politiken kører over de næste tre uger et projekt sammen med
udviklingsministeren, hvor befokningen kan få direkte
indflydelse på udviklingspolitiken.
Over de næste tre uger kan alle borgere gennem Politikens hjemmeside få direkte indflydelse på udviklingsbistanden. Det sker i et samarbejde mellem avisen og udviklingsminister Christian Friis Bach (R). Formålet er at skabe en større folkelig forankring og viden om udviklingsbistanden.

Målet er at sikre en større opbakning i befolkningen til de mange milliarder, som Danmark hvert år bruger på dette område. Det er en helt ny metode, som vi aldrig har set før på det udviklingspolitiske område, så det bliver spændende at se, hvordan projektet udvikler sig - og ikke mindst, hvad der kommer ud af det.

Hvad vil der ske?
Hvor meget indflydelse borgerne kan få med deres forslag og debat gennem dette projekt, kan kun tiden vise. Risikoen er selvfølgelig, at man blot lægger politiken frem og lader det være op til debat - hvor man helt sikkert vil få argumenter både for og imod. Og så vil man bagefter hive nogle argumenter frem, som underbygger den udviklingspolitiske linje, der hele tiden har været på tegnebrættet. Hvis man tager de konspiratoriske briller på, altså.

Risiko for populistisk udviklingspolitik
Man kunne dog håbe, at udviklingsministeren og hans folk tager nogle råd og idéer til sig, og at det faktisk lykkes dem at gøre udviklingsbistanden mere folkelig - og skabe et engagement i den danske befolkning.

Jeg vil her understrege vigtigheden af stadig at lytte nøje til de professionelle, som har arbejdet med netop udviklingsbistand i mange år. Det sidste, man kan ønske sig, er nemlig en populistisk udviklingsbistand, der ikke tager hånd om de virkeligt tunge problemer i Den Tredje Verden.

Herfra vil projektet i hvert fal blive fulgt nøje, og du kan læse mere om det her:
http://politiken.dk/debat/ECE1502400/vaer-med-til-at-lave-danmarks-nye-udviklingspolitik/

/MP

Ingen kommentarer:

Send en kommentar